• DIDAKTICKÉ HRY

          • Dňa 10.9.2021 sa uskutočnili v areáli školského dvora, pracovali sme podľa vypracovaného plánu. Cvičenie malo teoretickú časť, ktorá sa uskutočnila v jednotlivých triedach.

            Športová časť mala jednotlivé stanovištia:

            štafetový beh, člnkový beh, hod na cieľ, preťahovanie lanom.

            Po súťaži na jednotlivých stanovištiach bolo vyhodnotenie, ktorého sa zúčastnilo 14 žiakov. Nasledovala prestávka a občerstvenie žiakov. Nasledovali loptové hry. Počas cvičenia neboli zaznamenané žiadne úrazy a poranenia a žiaci mali radosť z cvičenia.

          • OZNAM

          • Vážení rodičia.

            Žiadame Vás o nahlásenie záujmu (nezáujmu) dobrovoľného testovania PCR kloktacími testami v škole alebo dobrovoľného testovania antigénovými testami v domácom prostredí.

            Ministerstvo školstva na začiatku školského roka 2021/2022 poskytne antigénové samotesty na domáce použitie tým žiakom špeciálnych základných škôl, špeciálnych stredných škôl, ktorých rodičia prejavia záujem o takýto druh samotestov, za účelom udržania bezpečného prostredia v školách. Takúto možnosť majú aj tí žiaci, ktorí sú zaočkovaní a aj tí žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19, pokiaľ ich rodičia o ne prejavia záujem. Vo všetkých prípadoch je testovanie domácimi antigénovými samotestami dobrovoľné a bezplatné. Každý žiak, ktorého rodič prejaví záujem, dostane 1 balenie, ktoré obsahuje 25 ks testov na domáce samotestovanie a 25 ks sterilných odberových tyčiniek. Rodičia, ktorí majú o testy záujem musia túto skutočnosť ozmámiť škole, alebo triednej učiteľke do 25.08.2021 na telefónne číslo 047/56 21 727 alebo 047/56 21 725, e-mail:skolaszsrs@gmail.com.

            Pokiaľ sa rodič rozhodne využiť možnosť domáceho antigénového samotestova-nia,  odporúčame ho realizovať vo štvrtok ráno (02.09.2021) pred nástupom do školy, neskôr počas školského roka v pondelok prípadne vo štvrtok, alebo v prípade, že žiak prejavuje niektorý z príznakov ochorenia COVID-19.

          • ŠKODA SPÔSOBENÁ BÚRKOU A VETROM

          • Dnes v podvečerných hodinách okolo 18:00 hod. sa prehnala Rimavskou Sobotou búrka sprevádzaná silným vetrom, ktorá spôsobila, že sa odlomila značná časť stromu a zničila oplotenie školy ako aj múrik. Veľkým šťastím je, že sú letné prázdniny a že sa na ulici, ani chodníku nik nenachádzal a nebolo tam odparkované žiadne auto. Škodu na oplotení a múriku sa budeme snažiť čo najskôr odstrániť. Touto cestou sa chcem poďakovať zasahujúcim príslušníkom Okresného riaditeľstva hasičského a záchranného zboru v Rimavskej Sobote za minimalizáciu škôd a sprejazdnenie zablokovanej komunikácie.

            Článok a video aj na rimava.sk

            https://www.rimava.sk/spravy-z-regionu/burky-gemer-malohont-novohrad-padnute-stromy-krupy/

          • NÁVŠTEVA KNIŽNICE

          • V mestskej knižnici Mateja Hrebendu sa dňa 23. júna 2021 žiaci 1. stupňa Variantu A, B ponorili do rozprávok Pavla Dobšinského. V peknom prostredí s mnohými peknými knihami, s rozprávkou Zlatá priadka sa žiaci cítili veľmi dobre. Veríme, že aj doma počas prázdnin siahnu po knižke či časopise.

          • DEŇ MATIEK

          • Dňa 6. mája 2021 sme si so žiakmi 1. stupňa našej školy pripomenuli najkrajší sviatok našich mamičiek. Sledovali sme milú prezentáciu o našich milujúcich a starostlivých maminkách. Vyrobili sme pre ne pekné pozdravy. Vypĺňali sme veselé pracovné listy o našich mamičkách. Veríme, že sme všetky mamičky potešili.