• ŠKOLSKÝ TURNAJ V STOLNOM TENISE

          • Dňa 10. apríla sa uskutočnil školský turnaj v stolnom tenise, ktorý môžeme považovať ako prípravný pred regionálnym turnajom, ktorý každoročne organizuje naša škola.

            Žiaci súťažili v dvoch kategóriách.

            V kategórii dievčat skončila na treťom mieste Anna Kristína zo VII. A triedy, druhé miesto obsadila Anastázia z I.D triedy praktickej školy a najviac sa darilo Erike taktiež z I.D triedy praktickej školy.

            V kategórii chlapcov sa na štvrtom mieste umiestnil Sebastián z V. A triedy, na treťom mieste skončil Roland z VIII. A triedy, na druhom mieste bol Nikolas z V. A triedy a víťazom sa stal Július z IX. A triedy.

            Žiakom sa podujatie veľmi páčilo, zdravo si zasúťažili, zabavili sa a odniesli si veľa príjemných športových zážitkov. Ďakujeme ŠZŠ s VJM na ulici Hviezdoslavovej za poskytnutie priestorov a TJ Mladosť Relax za materiálno technické vybavenie.

          • DEŇ DETSKEJ KNIHY

          • Najväčší rozprávkar H. Ch. Andersen sa narodil 2.apríla 1805.

            Na jeho počesť tento deň patrí detskej knihe.

            So žiakmi variantu C sme sa preniesli do ríše rozprávky. Prečítali sme si rozprávku o Červenej čiapočke.

            Deti riešili rôzne úlohy spojené s rozprávkou na interaktívnej tabuli. Pracovali s knižkou s ktorou si cez rozprávku o Červenej čiapočke precvičili farby, zvieratá, orientáciu v priestore a v činnostiach, obohatili si slovnú zásobu.

            Rozprávkový deň sme si všetci užili.

            Mgr. Izraelová – vedúca žiackej knižnice

          • GLOBAL MONEY WEEK

          • V týždni od 18. do 24. marca 2024 sa naša škola stala súčasťou medzinárodnej kampane, ktorú realizuje Národná banka Slovenska - Global Money week

            V tomto týždni peňazí sme so žiakmi Praktickej školy každý deň realizovali vzdelávacie aktivity zamerané na zvyšovanie finančnej gramotnosti a poznávanie sveta peňazí. 

            Všetky aktivity sme dokumentovali a poslali do súťaže. 

            Teraz už len budeme dúfať, že to, ako sme to poňali zaujme hodnotiacu porotu.

            O výsledkoch nás budú informovať 5. mája.

            Mgr. Silvia Szunyaiová

          • DEŇ VODY

          • 22. marca 2024 sme si pripomenuli Svetový deň vody na prvom stupni A variantu a B variantu. Žiaci pracovali s pracovnými listami, ktoré vykresľovali kolobeh vody, počúvali príbeh o vode a odpovedali na otázky, ktoré počuli v texte, pracovali s dotazníkom a krúžkovali správne odpovede, kreslili a vystrihovali kvapku vody, skladali si loďku a kvapku vody položili do loďky a spoločne sme sa odfotili pri tabuli. Pracovali s radosťou a rok si to zopakujeme.

          • MAREC – MESIAC KNIHY

          • Knihy sú bránou do sveta poznania. Vieme, že marec je venovaný knihám a my so žiakmi Praktickej školy sme si priblížili prečo je tomu tak. Žiaci aktívne pracovali s textom, z ktorého sa dozvedeli o histórii kníh a čítania na Slovensku a o živote Mateja Hrebendu, ktorého meno nesie aj rimavskosobotská knižnica. Žiakom sa darilo, dozvedeli sa niečo nové a zo svojej práce mali dobrý pocit.

            Mgr. Marcela Izraelová, vedúca žiackej knižnice