• NÁVŠTEVA KNIŽNICE MATEJA HREBENDU

          • Na našej školy sme si pripomenuli „Marec – mesiac knihy“ návštevou Knižnice Mateja Hrebendu.

            Dňa 23. marca 2022 žiaci 2. stupňa navštívili knižnicu. Sledovali prezentáciu o histórii knižnice. Dozvedeli sa zaujímavé informácie zo života Mateja Hrebendu. Navštívili pamätnú miestnosť, ktorá mu je venovaná.

            Žiaci sledovali ako vznikajú knihy. Oboznámili sa aj z jednotlivými oddeleniami knižnice a rôznymi druhmi kníh, ktoré v nej môžu nájsť. Na záver ich čakali hry s odmenou.

            Žiaci 1. stupňa navštívili knižnicu 13. apríla 2023. Pani knihovníčka na oddelení literatúry pre deti a mládež oboznámila žiakov s knižnicou, jej významom, spôsobom ako si požičiavať knihy a s pravidlami, ktoré platia v knižnici. Zoznámili sa aj s usporiadaním kníh v knižnici.

            Žiaci sa naučili ako treba narábať s každou knihou. S radosťou si prezerali a čítali rôzne knihy.

            Návšteva v knižnici bola prínosom pre všetkých našich žiakov. Veríme, že ich to motivovalo ku čítaniu kníh aj v domácom prostredí.

          • DEŇ ZEME

          • 22. marec je od roku 1993 vyhlásený OSN ako Deň vody. O potrebe rozprávať sa o tom aká je voda pre náš život dôležitá sme hovorili aj so žiakmi Praktickej školy. Spoločne sme prečítali článok s názvom „Svetový deň vody“ a následne už samostatne žiaci odpovedali na otázky vyplývajúce z textu. Urobili sme si z toho takú mini súťaž kto to urobí prvý a víťaz ako odmenu dostal čo iné.... ako pohár čírej tekutiny „vody“.

            S. Szunyaiová