• DEŇ ZEME

          • Na konci apríla 2024 sme si so žiakmi 1. stupňa našej školy pripomenuli „Deň Zeme.“

            Krásne jarné počasie nás zavolalo na vychádzku ku rieke Rimave.

            Cestou sme si všímali a pomenúvali rastliny, kríky a stromy, ktorými si ľudia skrášľujú okolie.

            Vysvetlili sme si význam kontajnerov na separovaný odpad.

            Rozprávali sme sa aj o nenahraditeľnom význame vody pre život na našej Zemi.

            Pri rieke sme pozorovali volavku, kačky, ryby.

            Započúvali sme sa do veselého štebotania rôznych druhov vtákov. Cítili sme príjemnú vôňu orgovánu.

            Na záver sa žiaci pohrali na detskom ihrisku a osviežili sa sladkou zmrzlinou.

          • APRÍL MESIAC LESOV

          • Apríl je mesiac lesov. So žiakmi 1. stupňa našej školy si každý rok pripomíname význam a nenahraditeľnosť lesov pre život na Zemi.

            Stromy sú neoddeliteľnou súčasťou našej krajiny, tvoria najdokonalejšie prírodné spoločenstvo.

            V areáli školy sme pomenúvali stromy, kríky. Rozlišovali sme ihličnaté a listnaté stromy. Podľa ihličia sme spoznali jedličku, smrek i tuju.

            Všímali sme si tvar listov, farbu kvetov, plodov na listnatých stromoch: javor, lipa, orech, jabloň, slivka, hruška. Poznali sme aj zlatý dážď. Zisti sme, že na školskom dvore máme mnoho krásnej zelene.

            Na záver sme naberali pozitívnu energiu pri objímaní stromov.

          • OBLASTNÝ TURNAJ ŽIAKOV ŠPECIÁLNYCH ŠKÔL V STOLNOM TENISE

          • Dňa 30. apríla 2024 naša škola zorganizovala oblastný turnaj družstiev žiakov špeciálnych škôl v stolnom tenise.

            Do súťaže sa prihlásili družstvá zo špeciálnych škôl  z Hnúšte, Klenovca, Jelšavy a dve družstvá z našej školy. Týchto päť družstiev si zmeralo sily tým najspravodlivejším spôsobom, keď sa stretli v zápase každé s každým. Každý zápas sa hral až do konca, čo znamená, že si všetci hráči dobre zahrali.

            Najlepšie sa darilo žiakom zo ŠZŠ v Klenovci, ktorí celkovo obsadili 1. miesto. Na 2. mieste skončilo družstvo zo ŠZŠ v Jelšave a družstvo „A“ z našej školy skončilo na 3. mieste.

            Zo všetkých hráčov sa najlepšie darilo Ľubomírovi Radičovi z Klenovca, ktorý bol na konci turnaja vyhodnotený ako hráč s najlepšou, 100% úspešnosťou.

            Hráči na prvých troch miestach boli odmenení medailami a škola dostala pekný diplom.

            Celé podujatie sa nieslo vo vysoko športovom duchu, žiaci si z chuti zasúťažili, zabavili sa spoznali nových kamarátov. Poďakovanie patrí ŠZŠ s VJM na ulici Hviezdoslavovej, ktorá nám umožnila odohrať turnaj vo svojej telocvični a TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota, ktorá nám poskytla profesionálne stolnotenisové stoly a ostatné náradie.

            Už sa všetci tešíme na ďalší podobný turnaj.

          • SUPERSTAR ´24

          • 26. apríla 2024 Špeciálna základná škola s vyučovacím jazykom maďarským organizovala spevácku súťaž špeciálnych základných škôl pod názvom SUPERSTAR.

            Za našu školu vystúpili žiačky: Nikola Cibuľová z 5.A, Gréta Oláhová a Katrin Oláhová z 1.E. Všetky tri sa umiestnili na pekných tretích miestach.

            Dievčatám blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • ŠKOLSKÝ TURNAJ V STOLNOM TENISE

          • Dňa 10. apríla sa uskutočnil školský turnaj v stolnom tenise, ktorý môžeme považovať ako prípravný pred regionálnym turnajom, ktorý každoročne organizuje naša škola.

            Žiaci súťažili v dvoch kategóriách.

            V kategórii dievčat skončila na treťom mieste Anna Kristína zo VII. A triedy, druhé miesto obsadila Anastázia z I.D triedy praktickej školy a najviac sa darilo Erike taktiež z I.D triedy praktickej školy.

            V kategórii chlapcov sa na štvrtom mieste umiestnil Sebastián z V. A triedy, na treťom mieste skončil Roland z VIII. A triedy, na druhom mieste bol Nikolas z V. A triedy a víťazom sa stal Július z IX. A triedy.

            Žiakom sa podujatie veľmi páčilo, zdravo si zasúťažili, zabavili sa a odniesli si veľa príjemných športových zážitkov. Ďakujeme ŠZŠ s VJM na ulici Hviezdoslavovej za poskytnutie priestorov a TJ Mladosť Relax za materiálno technické vybavenie.