• VIANOCE

          • Vianoce sú keď sme spolu, keď rodina sadá k stolu. Aj žiaci 1. stupňa ŠZŠ si 12. decembra zasadli k jednému stolu, aby si pripomenuli tento krásny sviatok. Zazneli vianočné koledy, pesničky i básničky. Ani ruky nezaháľali, vyrobili sme pekné vianočné stromčeky i ozdoby. Na záver stretnutia sme sa postavili vedľa ozdobeného vianočného stromčeka a odfotili, aby sme si tieto pekné chvíle mohli v budúcnosti spolu pripomenúť.

          • PEČIEME MEDOVNÍČKY

          • Žiaci 1. – 4. ročníka  v školskej kuchynke piekli voňavé pečivo ,,MEDOVNÍČKY“. Bola to veľká zábava nakoľko si museli medovníkové cesto zamiesiť sami. Medovníkové cesto vyvaľkali, poukladali na plechy na pečenie a s pomocou pani učiteliek ich do zlatúčka upiekli. Upečené medovníčky žiaci zdobili bielou cukrovou polevou, ktorú sami vymiešali. Žiaci sa opäť niečo nové naučili a z vyzdobených medovníčkov mali veľkú radosť.

          • MLIEČNA CESTA

          • Žiaci 1. – 4. ročníka sa rozprávali o mlieku: odkiaľ je mlieko, ako sa spracúva, čo sa z mlieka vyrába. Aktivita žiakov zaujala, veľa sa naučili ale aj zabavili. Na žiakov čakali zaujímavé obrázky, ktoré odkrývali básničkami a prechádzali tak mliečnou cestou. Získané vedomosti si žiaci overili pracovnými listami. Úlohy v pracovných listoch boli náročnosťou prispôsobené jednotlivým ročníkom. Najzaujímavejšou časťou aktivity bola praktická činnosť - vyrábanie obalov na mliečne výrobky. Obaly na mliečne výrobky prezentovali v priestoroch školskej chodby.

          • NÁVŠTEVA VODNÉHO MLYNA

          • V rámci spoznávania kultúrnych a historických pamiatok v našom regióne sme sa vybrali do blízkej obce Veľké Teriakovce. Tu sa nachádza vodný mlyn, ktorý bol postavený okolo roku 1800 v klasicistickom slohu na pravom brehu rieky Rimavy. V rokoch 2008 až 2010 došlo k rekonštrukcii tejto národnej kultúrnej pamiatky. 21. augusta 2010 bola slávnostne otvorená historická budova, v ktorej bolo zriadené múzeum, výstava remesiel a informačné centrum. Naši žiaci si pozreli prehliadku priestorov mlyna so zachovanou časťou technológie na mletie múky, tradičných spôsobov obživy našich predkov, výstavu tradičných remesiel - Kyjatické hračky, hrnčiarstvo, tkanie, výroba košíkov, rezbárstvo, tradičnú izbu a kuchyňu, mini galériu starých fotografií a dostali informácie o tom, ako mlyn fungoval. Po prehliadke mlyna sme sa presunuli na kolibu pod Maginhradom, kde si naši žiaci oddýchli, prezreli si mini ZOO s jazierkom a rybičkami, vyšantili sa na detskom ihrisku. K dobrej nálade a atmosfére sa pridalo aj krásne slnečné jesenné počasie. Obohatení o nové zážitky sme sa vláčikom vrátili späť do školy.