• ZDRAVÁ VÝŽIVA

          • Zdravá výživa je dlhodobý životný štýl stravovania, ktorého základy začíname ukladať v detstve. Je veľmi dôležité deťom ukázať čo a hlavne prečo, by mali konzumovať zdravé potraviny. Po krátkej, náučnej rozprávke o zdravej výžive sme si so žiakmi 1. stupňa zopakovali potravinovú pyramídu. Vysvetlili sme si dôležitosť konzumácie ovocia a zeleniny, hlavne v jesennom a zimnom období.

          • DIDAKTICKÉ HRY

          • Dňa 19. septembra 2022 sme podľa plánu mali jesenné účelové cvičenie didaktických hier zameraných na ochranu zdravia a života. Cvičenie malo teoretickú a športovú časť. Teoretická sa uskutočnila v jednotlivých triedach. Športovú časť sme mali na školskom dvore, fúkal nám jesenný vietor, ktorý nás neodradil a my sme si tento deň spríjemnili. Fotodokumentácia je toho dôkazom.​​​​​​​

            Dňa 24. októbra 2022 sme mali svetový deň zdravej výživy. Spoločne sme si upiekli jablkový koláč a ovocné kompóty, ovocné šaláty, jednohubky s chutným lekvárom, ovocné šťavy - čerešňové, slivkové. Akcia sa veľmi vydarila, žiakom i učiteľom pripravené pochúťky chutili. Porozprávali sme sa o zdravej a nezdravej výžive a vystavili sme pracovné listy z ovocia a zeleniny.

          • ŠARKANIÁDA

          • Tak ako každé ročné obdobie, aj jeseň má svoje čaro. Príroda sa oblečie do zlatistých farieb, slniečko sa sem-tam skryje za oblaky, zafúkne vietor, ktorý šarkany vynáša do výšok. Šarkaniáda je obľúbenou jesennou aktivitou našich detí. Deti si vyhotovili veselých farebných šarkanov. Vyzdobená chodba a nástenka sú dôkazom, že sa šarkany vydarili a deti sa dobre zabavili.