• STOLNOTENISOVÝ TURNAJ

          • Dňa 22. Apríla 2022 sa uskutočnil školský turnaj žiakov a žiačok v stolnom tenise.

            Turnaj sa uskutočnil v telocvični ŠZŠ s VJM na Hviezdoslavovej ulici.

            Žiaci Špeciálnaj základnej školy z ul. Bottovej 13 boli rozdelení do štyroch kategórií:

            · Mladší žiaci

            · Starší žiaci

            · Mladšie žiačky

            · Staršie žiačky

             

            V kategórii Mladších žiakov sa najlepšie darilo Rolandovi zo 6. ročníka, kategóriu starších žiakov vyhral Adam z 8. ročníka.

            V kategórii mladších žiačok sa najlepšie umiestnila Anastázia z 8. ročníka a medzi staršími žiačkami zvíťazila Cynthia z 9. ročníka.

            Celý turnaj prebiehal v športovom duchu, žiaci boli radi, že po dlhšej dobe spôsobenej rôznymi opatreniami proti pandémii si mohli spoločne zasúťažiť a športovo sa vyžiť.

          • NÁVŠTEVA KNIŽNICE MATEJA HREBENDU

          • Žiaci našej školy si pripomenuli „Marec – mesiac knihy“ návštevou Knižnice Mateja Hrebendu.

            Dňa 23. marca 2022 žiaci 2. stupňa navštívili knižnicu a pripomenuli si rozprávkára Pavla Dobšinského. Dozvedeli sa zaujímavé informácie o výrobe kníh, kníhtlači, konštrukcii a častiach kníh, pracovali s obsahom v knihách. Oboznámili sa s možnosťou získavania informácií a prameňov v knižnici. Pracovali s online katalógom kníh na stránke www.kmh.sk. Na záver riešili kvíz súvisiaci s knihou.

            Žiaci 1. stupňa navštívili knižnicu 13. apríla 2022. Hľadali veľkonočné vinše v knihách a čítali ich. Ponorili sa do čarovného sveta rozprávok. Počúvali príbeh o veveričke a zreprodukovali ho pomocou nápovedných otázok. Z radosťou si prezerali a čítali rôzne knihy. Zoznámili sa z usporiadaním kníh v knižnici.

            Návšteva v knižnici bola prínosom pre všetkých našich žiakov. Veríme, že ich to motivovalo ku čítaniu kníh aj v domácom prostredí.

          • SVETOVÝ DEŇ VODY

          • 30. marca 2022 sme si pripomenuli svetový deň vody. Voda je základná podmienka pre existenciu života na Zemi. Za normálnej teploty a tlaku je to bezfarebná, číra kvapalina bez zápachu a chuti. V prírode sa vyskytuje v troch skupenstvách: v pevnom, kvapalnom, a v plynnom. Žiaci  pracovali s pracovnými listami a vytvorili si krásnu vodu s rybičkami.