• JESEŇ PANI BOHATÁ

          • Koncom mesiaca september žiaci variantu C privítali jeseň výzdobou triedy, počúvaním pesničiek o jeseni a zhotovením spoločnej práce pestrofarebného jesenného stromu.

          • VÝLET KU STUDNIČKE POD MAGINHRADOM

          • Dňa 16. septembra 2022 sa na našej škole uskutočnilo účelové cvičenie zamerané na ochranu života a zdravia. Témou cvičenia bola jesenná turistika a spoznávanie osobitostí jesennej prírody.

            So žiakmi sme navštívili veľmi peknú studničku pod Maginhradom pri obci Nižný Skálnik. Do obce Nižný Skálnik sme cestovali vláčikom a potom to už nebolo ďaleko ku studničke. Tam sme mali založený malý ohník, kde sme opekali špekačky a rozprávali sa so žiakmi o osobitostiach jesennej prírody, o zvieratkách, ktoré sa chystajú na zimu o jesenných lesných aj poľných plodoch a ich využití v domácnosti.

            Nakoniec sme si spravili krátku vychádzku do lesa a hľadali huby a iné lesné plody. Naspäť do školy sme opäť prišli vláčikom.

            Výlet sa nám veľmi páčil a odniesli sme si veľa pekných zážitkov a skúseností.

          • PANI POLICAJTKA

          • V utorok 13. septembra k nám do školy zavítala Pani kapitánka Lenka. Zaujala žiakov zaujímavou prednáškou o bezpečnosti na Internete a nástrahách nekonečného internetového prostredia, HOAX-och, internetových predátoroch. Žiaci pozorne počúvali, s pani policajtkou debatovali, diskutovali a dozvedeli sa nové informácie.

            Na druhý deň 14. septembra 2022 sa stretla so žiakmi I. stupňa. Žiakom sa veľmi páčila jej policajná uniforma. Obavy žiakov z prítomnosti policajtky sa rýchlo stratili. Žiaci sa oboznámili s prácou polície a s dodržiavaním bezpečnosti cestnej premávky v pozícii chodec a cyklista. Žiaci plnili zadávané úlohy z pracovného zošita „Póla radí deťom“ so záujmom. 

            Deťom sa tento program páčil a spolu sa tešíme na ďalšie stretnutie. Ďakujeme.