• FAŠIANGOVÝ KARNEVAL

          • V posledný februárový deň sa uskutočnil na 1. stupni našej školy Fašiangový karneval. V príjemnej, veselej atmosfére, v melódii fašiangových piesní, žiaci predstavili svoje masky. Boli tu zvieratká, princezné, kráľ či strašidlá. Žiaci tancovali, spievali, súťažili. Najväčšiu radosť mali so stoličkového tanca, cukríkovej hry a súťaže o najlepšieho tanečníka. Iskričky v očiach mali nielen žiaci ale aj pedagógovia.

          • BESEDA

          • ,,Každý  máme z čítania to, čo si zaslúžime a na čo stačíme“. A. Matuška

            Čítanie je v dnešnej modernej dobe medzi deťmi nie veľmi populárne. Do rúk zoberú radšej mobil či tablet ako knihu. Pozerajú videá, filmy, spoty zahrajú si hry. Navštívili sme mestskú knižnicu M. Hrebendu, kde nám pracovníčka knižnice pripravila ,, besedu o knihách“. Žiaci sa s radosťou pustili do prezerania kníh. Záujem o čítanie však nestačí vzbudzovať len v škole. Spolupráca s rodičmi, ktorí by tiež mali deti v čítaní podporovať. Kúpou knihy, časopisu, čítať rozprávky  pred spaním, všetkým sa nám to určite vráti.

          • PREDNÁŠKA

          • Dňa 14. februára sa v rámci právneho vedomia žiakov školy uskutočnila prednáška na tému Trestnoprávna zodpovednosť mladistvých s Kpt. Mgr. Katarínou Baboľovou. Žiaci 2. stupňa A variantu, B variantu a Praktickej školy boli informovaní o svojich právach, ako aj  dôsledkoch nezákonného konania a možných postihoch pri porušovaní zákonov SR.  Zaoberali sa aj otázkou extrémizmu, rasovej neznášanlivosti, ktorá je v súčasnej dobe celosvetovo často diskutovaná.

             

          • VALENTÍNSKE PEČENIE

          • Sviatok Valentína žiaci I. stupňa oslávili pod vedením pani učiteliek pečením sladkých srdiečok z lineckého cesta. V školskej kuchynke zo zakúpených surovín zamiesili a vyvaľkali cesto, povykrajovali srdiečka a dali upiecť do rúry. Upečené, voňavé, vychladnuté cesto natreli lekvárom a poukladali do vrecúšok so srdiečkami. Sladké linecké srdiečka venovali obľúbenej osobe. Opäť vydarené pečenie z ktorého mali žiaci veľkú radosť.

          • BEZPEČNE DO ŠKOLY

          • ... pod týmto názvom sa dňa 16.januára 2019 žiaci 1.– 4. ročníka stretli s pani policajtkou PZ z Rimavskej Soboty kapitánkou Katarínou Báboľovou.

            Prvé obavy a neistota z policajtky sa veľmi rýchlo rozplynuli. Žiaci sa z rozprávania dozvedeli, že sa budú venovať bezpečnosti detí v cestnej premávke. Pani policajtka zaujímavo rozprávala o účastníkoch cestnej premávky, v druhej polovici sa venovala dopravným značkám a v závere upozornila žiakov na bezpečnosť v cestnej premávke. Odmenou za pozorné počúvanie a správne zodpovedané otázky boli pre každú triedu reflexné pásiky a pexeso s dopravnými značkami.

            Koordinátorka prevencie Mgr. Iveta Očenášová