• SVETOVÝ DEŇ SRDCA

          • 25. septembra sme si pripomenuli tento deň a porozprávali si o srdiečku. Aký je to pre nás dôležitý orgán tela, o jeho funkcii v tele, umiestnení a správnej životospráve. Žiakov rozhovor zaujal. Potom sme si spoločne pripravili plagát a vyrobili mnoho srdiečok, ktorý sme si vystavili v škole.

          • ZAČIATOK ŠKOLSKÉHO ROKA 2019/2020

          • Pán riaditeľ Mgr. Erik Fela v pondelok 2. septembra všetkých srdečne privítal v našej škole pri príležitosti otvorenia nového školského roka. "Vážení rodičia, milí žiaci, vážení kolegovia! Som rád, že sme sa opäť stretli a dúfam, že leto poskytlo žiakom ako aj učiteľom dostatok času na oddych a získanie nových síl do ďalšej práce".

            Ako každý september aj teraz naša škola víta prváčikov, ktorým sa dnes nielenže začína školský rok, im sa začína nové obdobie života, a to školské obdobie.

            Tento školský rok bude dôležitým medzníkom aj v živote našich deviatakov. Želám im, aby vytrvali v doterajšom snažení, aby obstáli v skúškach, ktoré ich v priebehu a na konci roka čakajú.

            Bol by som rád, keby naša škola bola miestom, kde ako žiaci, tak i učitelia a ostatní školskí pracovníci sa cítia dobre, miestom, kde plnenie si svojich povinností je pre všetkých príjemné.

            Prajem teda všetkým dostatok síl a energie do práce v novom školskom roku. Pracujme všetci tak, aby o desať mesiacov by sme mali byť na čo hrdí!

            Pán zástupca Mgr. Peter Petrinec predstavil učiteľský zbor a poprial všetkým veľa úspechov v novom školskom roku.

            Želáme veľa úspechov, chuti a elánu do nových dní školského roka!

          • SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA

          • Dňa 28. júna 2019 o 8.30 hod. sme sa všetci zhromaždili na školskom dvore pri príležitosti slávnostného ukončenia školského roku 2018/2019. Pán riaditeľ všetkých srdečne privítal a poďakoval všetkým za úspešný školský rok. Po príhovore poprosil triednych učiteľov, aby spolu s ním odovzdali oceneným pochvaly za výborný prospech, správanie, dochádzku a reprezentáciu školy.

             

            Ocenení:            

            1. ročník - Milan Žaba a Zuzanka Oračková,

            2. ročník - Samantha a Zlatica Portelekyové, Jozef Szajko,

            3. ročník - Vanesa Balogová, Dušana Radičová, Tatiana Berkiová, Jenifer Váradiová, Marcel Husár, Roland Ďurčo a Tibor Porteleky,

            4. ročník - Attila Dani,

            5. ročník - Marko Lacko, Martin Sukeník a Adam Ujhelyi,

            6. ročník - Cynthia Balogová a Ján Kótai,

            7. ročník - Chanel Bandová a Ladislav Sukeník,

            8. ročník - Kristína Žabová,

            9. ročník - Beáta Kondášová, Kristína Grlačková, Nikolas Tauc a Róbert Banda,

            Variant B - Kristián Berky a Katarína Ruszóová,

            Variant C - Denis Katreniak, Stefanie Váradyová, Elizabeth Ruszóová, Renáta Karászová, Henrieta Csapóová,

            Praktická škola - Karolínka Perenčajová, Anna Berkyová, Marek Kutliak, Gabriel Balog a Róbert Rácz,

            gratulujeme.

             

            Žiaci končiaceho 9. ročníka sa rozlúčili krátkym kultúrnym programom s pedagógmi a žiakmi našej školy.

             

            Všetkým prajeme príjemné a bezpečné prežitie letných prázdnin, tešíme sa na spoločné stretnutie v novom školskom roku.

          • BEHÁME, SKÁČEME, ŠPORTUJEME

          • 27. júna 2019 sme sa rozlúčili zo školským rokom veselou akciou „Beháme, skáčeme, športujeme“. 

            Žiaci 1.stupňa A a B variantu behali, rozcvičovali si celé telo, súťažili v štafetových hrách, hádzali na cieľ,  skákali na švihadle, hrali futbal, driblovali s loptou, hojdali a šmýkali sa na ihrisku.

            Žiaci boli snaživí a mali zo športových aktivít veľkú radosť. Veríme, že aj cez prázdniny budú žiaci zmysluplne tráviť svoj voľný čas v „pohybe“ a nie pred mobilným telefónom či tabletom.

          • ČITATEĽSKÝ MARATÓN

          • V dňoch  24. až 25. júna 2019 prebiehal  na 1. a 2. stupni  A variantu „Čitateľský maratón“.

            Žiaci 1. a 2. ročníka sa zoznámili s detskými časopismi Vrabček, Adamko, Včielka. „Čítali“ obrázky z časopisov, z obrázkov vytvorili rozprávkovú knižku „ Zmrzlina“, dopĺňali a rozprávali o chýbajúcich častiach obrázkov, vystrihli a zahrali si pexeso. Žiaci 3. a 4. ročníka si prelistovali detské časopisy. Čítali básne, text z maľovaného čítania, vymysleli rozprávku tým, že vytvárali krátke texty k obrázkom, vyplnili krížovky.

            Žiaci 2. stupňa sa zoznámili s časopismi pre deti a mládež: Zornička  a Fľak. Z časopisov čítali texty, ktoré ich zaujali, pobavili sa na vtipoch, komiksoch, krížovke, kvíze, prezerali si plagáty spevákov a filmových hrdinov.

            Všetkých žiakov časopisy zaujali, každý žiak v nich našiel niečo zaujímavé. Verím, že aj cez prázdniny si žiaci nájdu čas na čítanie spomínaných časopisov.