• ZAČIATOK ŠKOLSKÉHO ROKA 2019/2020

          • Pán riaditeľ Mgr. Erik Fela v pondelok 2. septembra všetkých srdečne privítal v našej škole pri príležitosti otvorenia nového školského roka. "Vážení rodičia, milí žiaci, vážení kolegovia! Som rád, že sme sa opäť stretli a dúfam, že leto poskytlo žiakom ako aj učiteľom dostatok času na oddych a získanie nových síl do ďalšej práce".

            Ako každý september aj teraz naša škola víta prváčikov, ktorým sa dnes nielenže začína školský rok, im sa začína nové obdobie života, a to školské obdobie.

            Tento školský rok bude dôležitým medzníkom aj v živote našich deviatakov. Želám im, aby vytrvali v doterajšom snažení, aby obstáli v skúškach, ktoré ich v priebehu a na konci roka čakajú.

            Bol by som rád, keby naša škola bola miestom, kde ako žiaci, tak i učitelia a ostatní školskí pracovníci sa cítia dobre, miestom, kde plnenie si svojich povinností je pre všetkých príjemné.

            Prajem teda všetkým dostatok síl a energie do práce v novom školskom roku. Pracujme všetci tak, aby o desať mesiacov by sme mali byť na čo hrdí!

            Pán zástupca Mgr. Peter Petrinec predstavil učiteľský zbor a poprial všetkým veľa úspechov v novom školskom roku.

            Želáme veľa úspechov, chuti a elánu do nových dní školského roka!

          • SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA

          • Dňa 28. júna 2019 o 8.30 hod. sme sa všetci zhromaždili na školskom dvore pri príležitosti slávnostného ukončenia školského roku 2018/2019. Pán riaditeľ všetkých srdečne privítal a poďakoval všetkým za úspešný školský rok. Po príhovore poprosil triednych učiteľov, aby spolu s ním odovzdali oceneným pochvaly za výborný prospech, správanie, dochádzku a reprezentáciu školy.

             

            Ocenení:            

            1. ročník - Milan Žaba a Zuzanka Oračková,

            2. ročník - Samantha a Zlatica Portelekyové, Jozef Szajko,

            3. ročník - Vanesa Balogová, Dušana Radičová, Tatiana Berkiová, Jenifer Váradiová, Marcel Husár, Roland Ďurčo a Tibor Porteleky,

            4. ročník - Attila Dani,

            5. ročník - Marko Lacko, Martin Sukeník a Adam Ujhelyi,

            6. ročník - Cynthia Balogová a Ján Kótai,

            7. ročník - Chanel Bandová a Ladislav Sukeník,

            8. ročník - Kristína Žabová,

            9. ročník - Beáta Kondášová, Kristína Grlačková, Nikolas Tauc a Róbert Banda,

            Variant B - Kristián Berky a Katarína Ruszóová,

            Variant C - Denis Katreniak, Stefanie Váradyová, Elizabeth Ruszóová, Renáta Karászová, Henrieta Csapóová,

            Praktická škola - Karolínka Perenčajová, Anna Berkyová, Marek Kutliak, Gabriel Balog a Róbert Rácz,

            gratulujeme.

             

            Žiaci končiaceho 9. ročníka sa rozlúčili krátkym kultúrnym programom s pedagógmi a žiakmi našej školy.

             

            Všetkým prajeme príjemné a bezpečné prežitie letných prázdnin, tešíme sa na spoločné stretnutie v novom školskom roku.

          • BEHÁME, SKÁČEME, ŠPORTUJEME

          • 27. júna 2019 sme sa rozlúčili zo školským rokom veselou akciou „Beháme, skáčeme, športujeme“. 

            Žiaci 1.stupňa A a B variantu behali, rozcvičovali si celé telo, súťažili v štafetových hrách, hádzali na cieľ,  skákali na švihadle, hrali futbal, driblovali s loptou, hojdali a šmýkali sa na ihrisku.

            Žiaci boli snaživí a mali zo športových aktivít veľkú radosť. Veríme, že aj cez prázdniny budú žiaci zmysluplne tráviť svoj voľný čas v „pohybe“ a nie pred mobilným telefónom či tabletom.

          • ČITATEĽSKÝ MARATÓN

          • V dňoch  24. až 25. júna 2019 prebiehal  na 1. a 2. stupni  A variantu „Čitateľský maratón“.

            Žiaci 1. a 2. ročníka sa zoznámili s detskými časopismi Vrabček, Adamko, Včielka. „Čítali“ obrázky z časopisov, z obrázkov vytvorili rozprávkovú knižku „ Zmrzlina“, dopĺňali a rozprávali o chýbajúcich častiach obrázkov, vystrihli a zahrali si pexeso. Žiaci 3. a 4. ročníka si prelistovali detské časopisy. Čítali básne, text z maľovaného čítania, vymysleli rozprávku tým, že vytvárali krátke texty k obrázkom, vyplnili krížovky.

            Žiaci 2. stupňa sa zoznámili s časopismi pre deti a mládež: Zornička  a Fľak. Z časopisov čítali texty, ktoré ich zaujali, pobavili sa na vtipoch, komiksoch, krížovke, kvíze, prezerali si plagáty spevákov a filmových hrdinov.

            Všetkých žiakov časopisy zaujali, každý žiak v nich našiel niečo zaujímavé. Verím, že aj cez prázdniny si žiaci nájdu čas na čítanie spomínaných časopisov.

          • MEDZINÁRODNÝ DEŇ DETÍ

          • Keď sa konečne blížil ich deň, naše deti sa tešili, pretože z minulých rokov vedeli, že ich čaká krásny deň plný zážitkov. MDD bol rozdelený na dve časti, v piatok 31. mája navštívil našu školu kúzelník Mirko MIRODIAN, ktorý deťom ukázal kúzla s balónmi, plyšovými  zvieratkami, taktiež piekli vanilkové koláčiky a iné kúzla, ktoré deti veľmi očarili. Na každé kúzlo sa všetky deti hlásili a tešili sa, keď ich kúzelník vybral do programu.

            Tí starší rátali peniaze vo vrecúšku, hrali sa s rubikovou kockou a vytvárali rôzne uzle na čarovnom špagáte. Po kúzelnom programe sa všetci žiaci presunuli do kina na filmové predstavenie. Deň detí pokračoval v utorok 4. júna na školskom dvore rôznymi športovými aktivitami. Deti boli rozdelené do troch kategórií podľa veku a pohlavia.

            Aktivity :

            • člnkový beh,
            • hod plnou loptou / 1,2 a 3 kg /,
            • skok do diaľky s rozbehom,
            • streľba hokejkou na kužele v bránke,
            • hod loptičkou na cieľ.

            Na záver doniesol pán zástupca veľké lano, ktoré bolo v strede označené červenou šatkou a preťahovanie lanom sa mohlo začať. Zúčastnili sa ho len tí, ktorí mali silu lano utiahnuť na svoju stranu. Mali sme to šťastie, že všetkým aktivitám prialo počasie, že máme krásny školský areál a deti, ktoré sa chcú smiať a potešiť v spoločnosti spolužiakov a učiteľov. Už odteraz sa môžeme tešiť na budúci deň detí...