• DIDAKTICKÉ HRY

          • Dňa 19. septembra 2022 sme podľa plánu mali jesenné účelové cvičenie didaktických hier zameraných na ochranu zdravia a života. Cvičenie malo teoretickú a športovú časť. Teoretická sa uskutočnila v jednotlivých triedach. Športovú časť sme mali na školskom dvore, fúkal nám jesenný vietor, ktorý nás neodradil a my sme si tento deň spríjemnili. Fotodokumentácia je toho dôkazom.​​​​​​​

            Dňa 24. októbra 2022 sme mali svetový deň zdravej výživy. Spoločne sme si upiekli jablkový koláč a ovocné kompóty, ovocné šaláty, jednohubky s chutným lekvárom, ovocné šťavy - čerešňové, slivkové. Akcia sa veľmi vydarila, žiakom i učiteľom pripravené pochúťky chutili. Porozprávali sme sa o zdravej a nezdravej výžive a vystavili sme pracovné listy z ovocia a zeleniny.

          • ŠARKANIÁDA

          • Tak ako každé ročné obdobie, aj jeseň má svoje čaro. Príroda sa oblečie do zlatistých farieb, slniečko sa sem-tam skryje za oblaky, zafúkne vietor, ktorý šarkany vynáša do výšok. Šarkaniáda je obľúbenou jesennou aktivitou našich detí. Deti si vyhotovili veselých farebných šarkanov. Vyzdobená chodba a nástenka sú dôkazom, že sa šarkany vydarili a deti sa dobre zabavili.

          • SVETOVÝ DEŇ ZVIERAT

          • Dňa 4. októbra 2022 sme si so žiakmi 1. stupňa pripomenuli Svetový deň zvierat. Pekný slnečný deň nás vytiahol do altánku na školský dvor. So žiakmi sme hovorili o nenahraditeľnom význame zvierat pre život človeka, o potrebe humánneho správania sa ku všetkým zvieratám / hospodárskym, spoločenským i voľne žijúcim / a potrebe ich ochrany. Vymýšľali sme hádanky o obľúbených zvieratách, napodobňovali ich pohybom a zvukmi, ktoré vydávajú. Spievali sem známe piesne o zvieratách a veselo sme tancovali. Zahrali sme si zábavnú hru: „Aké zviera som?“ Žiakom sme na čelo nalepili nálepku nejakého zvieraťa a oni mali zistiť pomocou jednoduchých otázok, aké zviera predstavujú. Na záver sme si pozreli rozprávku „Kniha džunglí“.

          • OKTÓBER – MESIAC ÚCTY K STARŠÍM

          • V mesiaci október sme sa so žiakmi variantu C venovali niekoľkým hravým aktivitám upevňujúcim vzťahy k starým rodičom. Žiaci zhotovili pre svojich starých rodičov darčeky, ktoré môžu venovať svojim starkým. Veríme, že sa starým rodičom budú páčiť a že ich deti milo prekvapia.

          • JESEŇ PANI BOHATÁ

          • Koncom mesiaca september žiaci variantu C privítali jeseň výzdobou triedy, počúvaním pesničiek o jeseni a zhotovením spoločnej práce pestrofarebného jesenného stromu.