• PINGPONG

          • Regionálny turnaj družstiev žiakov špeciálnych škôl v stolnom tenise

            Dňa 27. apríla naša škola organizovala stolnotenisový turnaj medzi družstvami žiakov špeciálnych škôl. Turnaja sa zúčastnilo celkovo 5 družstiev zo špeciálnych škôl v Rimavskej Sobote, Klenovca a Jelšavy. Najlepšie sa darilo domácemu „A“ družstvu v zložení Marko Lacko, Adam Újhely a František Kótai, na druhom mieste skončilo domáce družstvo „B“ v zložení Attila Berki, Attila Dani a Nikolas Szajko a na tretom mieste sa umiestnilo družstvo z Klenovca v zložení Dominik Cibuľa, Miroslava Cibuľová a Ľubomír Radič. Dôležitejšie ako výsledky však bolo, že si žiaci po dlhšej dobe dobre zasúťažili, zahrali si stolný tenis v peknom prostredí na kvalitných stoloch, ktoré poskytla TJ Mladosť Relax, oddiel stolný tenis. Celé podujatie sa nieslo v príjemnom, priateľskom, ale i súťaživom športovom duchu.

            Podujatie sa uskutočnilo v priestoroch telocvične Špeciálnej základnej školy s vyučovacím jazykom maďarským na Hviezdoslavovej ulici, za čo sa chceme aj touto formou poďakovať.

            Už sa všetci tešíme ako sa stretneme na turnaji o rok.

          • NÁVŠTEVA KNIŽNICE MATEJA HREBENDU

          • Na našej školy sme si pripomenuli „Marec – mesiac knihy“ návštevou Knižnice Mateja Hrebendu.

            Dňa 23. marca 2022 žiaci 2. stupňa navštívili knižnicu. Sledovali prezentáciu o histórii knižnice. Dozvedeli sa zaujímavé informácie zo života Mateja Hrebendu. Navštívili pamätnú miestnosť, ktorá mu je venovaná.

            Žiaci sledovali ako vznikajú knihy. Oboznámili sa aj z jednotlivými oddeleniami knižnice a rôznymi druhmi kníh, ktoré v nej môžu nájsť. Na záver ich čakali hry s odmenou.

            Žiaci 1. stupňa navštívili knižnicu 13. apríla 2023. Pani knihovníčka na oddelení literatúry pre deti a mládež oboznámila žiakov s knižnicou, jej významom, spôsobom ako si požičiavať knihy a s pravidlami, ktoré platia v knižnici. Zoznámili sa aj s usporiadaním kníh v knižnici.

            Žiaci sa naučili ako treba narábať s každou knihou. S radosťou si prezerali a čítali rôzne knihy.

            Návšteva v knižnici bola prínosom pre všetkých našich žiakov. Veríme, že ich to motivovalo ku čítaniu kníh aj v domácom prostredí.

          • DEŇ ZEME

          • 22. marec je od roku 1993 vyhlásený OSN ako Deň vody. O potrebe rozprávať sa o tom aká je voda pre náš život dôležitá sme hovorili aj so žiakmi Praktickej školy. Spoločne sme prečítali článok s názvom „Svetový deň vody“ a následne už samostatne žiaci odpovedali na otázky vyplývajúce z textu. Urobili sme si z toho takú mini súťaž kto to urobí prvý a víťaz ako odmenu dostal čo iné.... ako pohár čírej tekutiny „vody“.

            S. Szunyaiová

          • MESIAC KNIHY

          • Už tradične mesiac marec spájame nielen s príchodom jari ale i s mesiacom knihy.

            So žiakmi Praktickej školy sme si pripravili aktivity spojené s knihou. Žiaci si pozreli video ako sa v minulosti tlačili knihy.

            Čítali citáty o knihe a dozvedeli sa prečo je dôležité čítať. Na záver si zhotovili záložky do knihy, kde predviedli svoju šikovnosť, kreativitu a fantáziu.

            M. Izraelová

          • DEŇ VODY

          • Dňa 24. marca 2023 sme si druhý stupeň a variant B pripomenuli svetový deň vody.

            Rozprávali sme o pitnej vode, ktorá je pre život ľudí, zvierat, rastlín veľmi dôležitá tekutina. Pripomenuli sme si kolobeh vody v prírode, užitková voda a minerálne pramene, zrážková voda. Pracovali s pracovnými listami a vyrábali si kvapky vody.