• ČÍTAČKOVO

          • Milí rodičia, naša škola bude odteraz bezplatne využívať jedinečnú modernú vzdelávaciu pomôcku – školskú digitálnu knižnicu ČÍTAČKOVO. Je užívateľsky jednoduchá a uľahčí deťom prístup ku knihám v škole aj doma. Veríme, že jej používanie nám spestrí vzdelávací proces a bude motivovať deti k častejšiemu čítaniu kedykoľvek a kdekoľvek. Ako ČÍTAČKOVO používať?

             

            CITACKOVO_MAIL_SKOLY_RODICOM.pdf

          • KARNEVAL

          • Obdobie na prelome zimy a jari nazývame fašiangy, ktoré trvajú od  Troch kráľov a končia sa Popolcovou stredou. Fašiangy predchádzajú veľkonočnému pôstnemu obdobiu. Počas fašiangov ľudia hodovali a zabávali sa. Vyvrcholením bola fašiangová zábava, počas ktorej sa ľudia prezliekali do masiek rôznych zvierat. Aj my sme sa so žiakmi prvého, druhého a tretieho ročníka A variantu zabavili na spoločnom karnevale. Žiaci sa prezliekli do masiek, v ktorých sa nám postupne predstavili. Nechýbala princezná, kostlivec, či batman. Pani učiteľky prichystali pre žiakov súťaže, za ktoré si odniesli sladkú odmenu. Na záver nechýbala diskotéka.

          • VALENTÍNKY

          • 14. februára sme si so žiakmi variantu C pripomenuli sviatok sv. Valentína. Je to deň, kedy vyjadrujeme svoju náklonnosť, lásku, priateľstvo a úctu všetkým, ktorých nosíme v našich srdciach. Žiaci zhotovením „Valentínky“ potešili svojich blízkych a takto si pripomenuli tento milý srdiečkový deň.

          • ZIMNÉ RADOVÁNKY

          • Zima je ročné obdobie, ktoré aj napriek chladu prináša deťom radosť a veselie hlavne v snehových dňoch. Jej neodmysliteľnou súčasťou je sánkovačka, lyžovačka, či stavanie snehuliaka. Žiaci 1. až 3. ročníka A variantu si s pani učiteľkami priblížili zimné športy a aktivity. Aj napriek tomu, že vonku chýbal sneh, žiaci vytvorili snehuliakov na čo použili materiál, ako je papier, lepidlo, farby a kriedy. Táto aktivita im umožnila prejaviť svoju umeleckú zručnosť a fantáziu, a zároveň vytvoriť úžasné snehové postavičky, ktoré ozdobujú ich triedu. Aj bez prítomnosti snehovej pokrývky vonku, sa im podarilo nájsť na školskom dvore kúsok zamrznutej plochy, kde sa do sýtosti zabavili.

          • DO KRAJINY ROZPRÁVOK

          • V posledný januárový deň sme sa so žiakmi 1. stupňa našej školy ponorili do čarovnej krajiny rozprávok.

            Žiaci počúvali rozprávku o Červenej Čiapočke, odpovedali na otázky z textu, vyhľadávali postavy, ktoré vystupovali v rozprávke.

            Našli aj správne tiene rozprávkových postáv, určovali počet slabík a hlások v pomenovaniach postáv.

            Správne zoradili obrázky z príbehu podľa časovej následnosti a našli správny domček starej mamy.

            Na záver vyriešili jednoduchý kvíz.

            Zábavnou formou sme žiakov motivovali, aby siahali po rozprávkových knihách aj v domácom prostredí.