• DEŇ VODY

          • 22.marec je od roku 1993 vyhlásený Organizáciou Spojených národov za Deň vody.

            Voda pokrýva viac než 70% povrchu Zeme a život na Zemi sa začal práve v nej, takže nie je prekvapujúce, že všetko živé na našej modrej planéte potrebuje vodu. Voda je nielen životne dôležitá pre naše telo je aj zdrojom, ktorý využívame každý deň. Doma ju používame na varenie, upratovanie, sprchovanie a splachovanie. Používame ju pri výrobe potravín, odevov, mobilných telefónov, áut aj kníh. Na Slovensku máme mnoho riek, jazier, mokradí aj podzemných vôd, no viac ako polovica potrebuje záchranu. Snažiť sa zachrániť vodu môžeme všetci. Znečisťovanie nie je totiž iba o veľkých firmách vypúšťajúcich odpadové látky do vody, je to o každom jednom človeku, ktorý hodí špak do kanála, obal z keksíka k jazeru, alebo vyleje olej do umývadla. Pomôcť môžeme naozaj všetci!!!

            So žiakmi C- variantu sme pri tejto príležitosti zhotovili mrak s dažďovými kvapkami.

            Žiaci Praktickej školy zase aj v rámci čitateľskej gramotosti mali text s názvom „ Svetový deň vody“ kde sa dozvedeli všetko potrebné o vode a následne vypracovali otázky, ktoré vyplývali z textu.

            V ďalšej časti vypracovali „vedomostný text“ a overili si tak svoje znalosti z danej témy. Nakoniec sme tento deň ukončili pohárom čistej vody.

          • MESIAC KNIHY

          • V rámci marca – mesiaca kníh sme si so žiakmi Praktickej školy zorganizovali tvorivé dopoludnie. Celé dopoludnie sa nieslo v téme rozprávky O troch prasiatkach. Žiaci si v rámci čitateľskej gramotnosti - čítania s porozumením, rozprávku prečítali a prostredníctvom rôznych aktivít sa s textom oboznamovali. Záver patril zhotoveniu leporela O troch prasiatkach pre žiakov Variantu C. Akcia splnila svoj účel, žiaci sa tešili z príjemne stráveného času v škole a čo je najdôležitejšie, deti Variantu C vyrobená knižka veľmi zaujala.

            Marcela Izraelová

          • FAŠIANGOVÝ KARNEVAL

          • Dňa 25. februára 2022 sa žiaci 1. - 4. ročníka A variantu a žiaci B variantu prezliekli do veselých fašiangových masiek. Po škole lietali motýliky, behali tu psíky, mačičky a dokonca aj tiger. Strašil nás kostlivec. Policajt však dával pozor na poriadok a bezpečnosť. Pomáhal mu aj Spider-Man.

            Každý žiak predstavili svoju masku. Tancovali sme, zabávali sme sa a súťažili. Pri stoličkovom tanci sme si precvičili rýchlosť a pohotovosť. Nechýbala ani sladká odmena.