• PEČENIE VIANOČNÝCH MEDOVNÍČKOV

          • Dňa 16.decembra 2019 si žiaci Variantu C a 1. a 2. ročníka Variantu A pripomenuli vianočné sviatky pečením medovníkov. V úvode sme sa porozprávali o vianočných zvykoch a tradíciách. Každý žiak si vyvaľkal a vykrojil svoje medovníčky. Žiaci boli aktívni, pečenie sa im páčilo. Na svojich medovníčkoch si pochutili. Na záver sme si spríjemnili atmosféru spevom a tancom vianočných piesni.

          • ČERTOVSKÉ ČÍTANIE

          • Dňa 5. decembra 2019 žiaci 1. stupňa a Variantu B zavítali do knižnice Mateja Hrebendu. V príjemnej čertovskej atmosfére sa žiaci priučili „čertovskému remeslu“, zoznámili sa s čertíkom Frolišom, ktorý býva v knižnici, počúvali príbehy čertíka Froliša a rozprávku Čert a Káča.

                 Žiaci majú veľmi radi rozprávky. Dúfame, že si budú čítať alebo počúvať rozprávky aj počas vianočných prázdnin.

          • Z ROZPRÁVKY DO ROZPRÁVKY

          • Počas posledného novembrového týždňa sme sa so žiakmi našej školy 1. stupňa a Variantu B, ponorili do čarovného sveta rozprávok. Žiaci podľa svojich možností a schopností čítali alebo počúvali rozprávky: O červenej Čiapočke; Snehulienka a sedem trpaslíkov; Domček, domček kto v tebe býva?; O medovníkovom domčeku. Žiaci odpovedali na otázky z textu, vyfarbili postavy vystupujúce v príbehoch, zoraďovali obrázky podľa v časovej následnosti, reprodukovali rozprávky podľa obrázkov, dramatizovali príbehy, riešili úlohy súvisiace s porozumením textu rozprávok. Žiaci sa do aktivity s radosťou zapojili.

          • NÁVŠTEVA KNIŽNICE MATEJA HREBENDU

          • Dňa 18. novembra 2019 žiaci 2. stupňa našej školy zavítali do knižnice Mateja Hrebendu. V príjemnej atmosfére žiaci sledovali zaujímavú prezentáciu o Matejovi Hrebendovi, o pôvode detských kníh, o význame rozprávok v živote každého dieťaťa - žiaka.

            Získané  vedomosti si žiaci overili hrou na otázky a odpovede.

            Žiaci navštívili „ Rozprávkovú krajinu“, naučili sa ako správne hľadať knihy v knižnici, ako si ich vypožičať a vážiť si ich. 

            Dúfame, že návšteva knižnice prispela ku zvýšeniu záujmu žiakov o čítanie kníh.

          • EXTRÉMIZMUS

          • Beseda s pracovníčkou Polície SR

            Dňa 29. októbra 2019 sa v našej škole uskutočnila beseda s pani kapitánkou Mgr. Katarínou Baboľovou na tému: Extrémizmus a šikanovanie. Zúčastnili sa jej žiaci 2. stupňa ŠZŠ a 1.- 3. ročník Praktickej školy. Žiaci získali nové vedomosti z aktuálnej problematiky dnešnej doby. Kapitánka reagovala na otázky žiakov,  ktoré  bolo nutné vysvetliť orgánmi činými v tejto oblasti. Niektorí žiaci sa zdôverili už s prežitými traumami so šikanovania. Porozprávali o negatívnych skúsenostiach a o riešeniach, ktoré im pomohli v tomto zložitom období života.

            Tešíme sa na budúce stretnutie na besede s kapitánkou p. Mgr. Katkou Baboľovou!