• ŠKOLA AKO ŽIVOTNÝ PRIESTOR

          • Škola je miestom, kde sa žije, nielen miestom, kde sa prijímajú vedomosti žiaci a pedagógovia v nej trávia väčšiu časť dňa, každý rodič chce, aby jeho dieťa trávilo čas naplnený povinnosťami v príjemnom prostredí, o to sa snažíme aj my v našej škole. Kladieme dôraz na upravené prostredie tried, chodieb aktualizujeme nástenky, snažíme sa o estetickú výzdobu chodieb a okien školy. Pravidelne sa staráme a o udržiavanie areálu školského dvora. V rámci projektu Škola podporujúca zdravie sme vyhlásili súťaž o najčistejšiu a najkrajšiu triedu, ktorú za 1. polrok vyhrali žiaci 3.ročníka s Mgr. Elenou Ňuňukovou a za odmenu dostali žiaci tortu od pána riaditeľa školy Mgr. Erika Felu.

          • ZIMNÉ HRY A RADOVÁNKY

          • Dňa 11. januára 2019 sa v krásnom  zimnom počasí žiaci 1. stupňa variantu A a B i variantu C zahrali a potešili so „snehovou perinou“. Spoločná guľovačka, či obhadzovanie sa snehom, priniesla radosť nielen žiakom ale i pedagógom. Žiaci súťažili o najšikovnejšieho sánkara, hádzali snehovou guľou na cieľ. Radosť na tvárach žiakov žiarila  aj  pri „ váľaní sa v snehu“. Žiaci vytvorili v snehu rôzne obrazce, panáčikov či anjelov. Veselé iskričky v očiach žiakov boli potvrdením úspechu vydarenej spoločnej akcie. Vedúci akcie Mgr. Ivana Trochová a Mgr. Jozef Ferencz

          • SNEHULIAK MÔJ KAMARÁT

          • Perinbaba potriasla s perinou a napadol sneh. So žiakmi 1. stupňa sme sa 10. januára vybrali stavať snehuliakov. Bola zima, sneh sa ťažko lepil. Žiaci sa snažili, ale snehuliaci sa nám sypali. Tretiaci sa vynašli a snehuliaka nakreslili do snehu i vyzdobili ho. Ostatné ročníky vyrobili snehuliakov trpaslíkov, ktorých pekne ozdobili a postupne vytvárali rodinku snehuliakov. Práca sa nám vydarila a žiaci mali radosť s dobre odvedenej práce.

          • VIANOČNÁ BESIEDKA

          • Nadišiel čas Vianoc, na ktorý sme sa všetci veľmi tešili. V mesiaci december si všetci žiaci pripravujú program, s ktorým sa predstavia ostatným žiakom, vychovávateľom, pedagógom a rodičom.

            Vianočnú besiedku otvoril pán riaditeľ školy Mgr. Erik Fela, ktorý privítal všetkých hostí. A potom už nasledoval program od prvého ročníka až po Vienalu. Deti mali pripravené vianočné básničky,  pesničky, vinše a boli aj takí, ktorí si pripravili gymnastickú zostavu na žinenkách s hudbou. S týmto vystúpením chlapci zožali veľký úspech.

            Dvaja chlapci z piateho ročníka predviedli ukážku zápasenia, pretože už druhý rok chodia na tréningy a súťažia za mesto Rimavská sobota.

            Nakoniec všetci zaspievali krásnu vianočnú pieseň, rozdali sa balíčky a zaželali si krásne prázdniny. Ako každý rok, aj teraz sa deti tešili na vianočnú diskotéku, ktorá nemala  konca...

            Tak si zaželajme krásne Vianoce a stretneme sa  v Novom roku 2019