• SVIATOK SV. VALENTÍNA

          • Sviatok sv. Valentína pripadá na 14. február. Aj my sme si spríjemnili tento deň a pripravili sme Valentínky pre svojich najbližších. Valentín nie je len sviatkom zaľúbených, ale je to aj deň, kedy máme príležitosť prejaviť ľuďom okolo seba náklonnosť, lásku a obdarovať ich milou pozornosťou.

          • MÁME RADI ROZPRÁVKY

          • Počas posledných januárových dní sme sa so žiakmi 1. stupňa a Variantu B, ponorili do čarovného sveta rozprávok. Žiaci si prezerali rozprávkové knihy. Zoznámili sa so štruktúrou kníh. Starší žiaci podľa obsahu vyhľadávali obľúbené príbehy. Podľa svojich možností a schopností žiaci počúvali alebo čítali rozprávky, odpovedali na otázky z textu , reprodukovali rozprávky podľa obrázkov, zoraďovali obrázky z príbehov v časovej následnosti, dramatizovali príbehy, riešili úlohy súvisiace s porozumením obsahu rozprávok. Naši žiaci majú radi rozprávky a s radosťou sa do všetkých aktivít zapojili.

          • CHYSTÁME SA NA VIANOCE!

          • Aj tento rok k nám zavítala zima a priniesla so sebou najkrajšie sviatky roka Vianoce. Vianoce sú spojené s pečením, varením vianočných dobrôt, malým tajomstvom okolo darčekov i potešením z vianočného stromčeka. Ako všetky deti, aj naši žiaci sa ich už nevedia dočkať, tak sme si z ich pomocou spravili predvianočnú náladu. Upiekli sme krásne i veľmi chutné medovníčky, ozdobili vetvičky v triedach i spoločný vianočný stromček na chodbe. Pri stromčeku sme si zaspievali známe vianočné koledy, pesničky.

            ***

            PEČIEME MEDOVNÍČKY

            V stredu 8. decembra to u nás rozvoniavalo, po chodbe sa niesla vôňa Vianoc. So žiakmi variantu C sme piekli medovníčky. Atmosféru Vianoc nám dopĺňali vianočné koledy.

            ***

             

            KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK

            So žiakmi Variantu C a Praktickej školy sme sa pridali podporiť zbierku krabičiek darčekov pre dôchodcov „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            Rozhodli sme sa, že potešíme obyvateľov domova dôchodcov v Rimavskej Sobote, nakoľko pre mnohých to bude jediný darček, ktorý na Vianoce dostanú.

          • Prechod do Zelenej fázy, na prezenčnú formu vzdelávania - v škole

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia, milí žiaci od 22. 11. 2021 celá škola opäť prechádza na prezenčnú formu vzdelávania - v škole.

            Žiaci z tried II. stupňa, (5.A, 6.A, 7.A, 8.A a 9.A) ktorí boli v karanténe, ráno 22. 11. 2021 prinesú podpísané tlačivo - Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti

            Tlačivo - Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti rodič predkladá po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov).

            V prípade, že rodične predloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ sa žiak považuje za príznakového a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať. Pokiaľ žiak prišiel do školy v sprievode rodiča, nebude mu umožnený vstup do školy a odchádza s rodičom domov. Ak neprišiel žiak v sprievode rodiča, je potrebné žiaka umiestniť do izolačnej miestnosti a bezodkladne kontaktovať rodiča.