• ZÁPIS

          • Špeciálna základná škola, Bottova 13, Rimavská Sobota, na základe rozhodnutia ministra školstva číslo: 2020/10610:1-A1030 zo dňa 26. marca 2020, určuje termín zápisu na plnenie povinnej školskej dochádzky v našej škole na školský rok 2020/2021 od 15. apríla 2020 do 22. apríla 2020 v budove na ulici Bottovej 13 v pracovných dňoch v čase od 7.30 hod. do 15.30 hod. s tým, že:

            • zápis bude škola organizovať bez osobnej prítomnosti detí; odporúča sa komunikácia elektronickou formou, ak to technické podmienky umožňujú, prípadne iným spôsobom v závislosti od priestorových možností konkrétnej školy s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení (tvár chránená rúškom a  ruky jednorazovými rukavicami)
            • overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami sa uskutoční do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania,

            • zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami doloží vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstvaa prevencie do vydania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy, najneskôr do 15. júna 2020,

            • ak zákonný zástupca požiada o odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky, súčasť žiadosti zákonného zástupcu, ktorýmje odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast a odporučenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie sa nebudepri zápise vyžadovať, ale zákonný zástupca ich doručí dodatočne, najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

            Špeciálna základná škola, Bottova 13, Rimavská Sobota:

            Všetky potrebné dokumenty si vyžiadame v zmysle usmernenia ministra školstva:

            • overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania,

            • zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami doloží vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie do vydania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy, najneskôr do 15. júna 2020,

            • ak zákonný zástupca požiada o odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky, odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast a odporučenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie zákonný zástupca doručí dodatočne, najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

            Kriteria_prijatia_ziaka_do_Praktickej_skoly_2020.pdf

             

            Ďakujeme za pochopenie a Tešíme sa na našich budúcich žiakov!

             

            S úctou

            Erik Fela, riaditeľ školy

          • OZNAM

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia!

            Dovoľte nám, aby sme sa vám touto cestou prihovorili. Vyučovanie v našej škole bolo na základe rozhodnutia ministra školstva mimoriadne prerušené od 30. marca 2020 až do odvolania! 

            Naši pedagogickí zamestnanci si svoje povinnosti plnia naďalej z domu a sú vám plne k dispozícii. Niektorí s nimi pravidelne komunikujete a zabezpečujete úlohy pre svoje deti. Túto činnosť sme sa snažili rozšíriť, zjednodušiť a sprístupniť aj ostatným. Informácie a úlohy pre našich žiakov po novom získate aj z našej internetovej stránky. 

            V časti "Dištančné vzdelávanie" nájdete aktuálne zadania a úlohy pre ten ktorý konkrétny ročník.

            1. ročník   2. ročník   3. ročník   4. ročník  5. ročník   6. ročník   7. ročník   8. ročník   9. ročník

            Praktická škola

            C variant

            B variant

            Daná situácia nás všetkých trápi a nenecháva nás ľahostajnými, o to viac je potrebná vaša spolupráca so školou a vyučujúcimi. O nových skutočnostiach a možnostiach vás budeme včas informovať.

            Ďakujeme vám za spoluprácu!

             

            Erik Fela, riaditeľ školy

          • UČÍME NA DIAĽKU

          • V náročných podmienkach boja proti Koronavírusu COVID-19 školy a učitelia hľadajú optimálne spôsoby pokračovania výchovno-vzdelávacieho procesu.

            Viac informácií na: https://www.ucimenadialku.sk/

             

            Spoločnosť SILCOM Multimedia SK, popredný slovenský vydavateľ výučbových programov, sa rozhodla vzhľadom na mimoriadnu situáciu sprístupniť kompletnú ponuku výučbových programov na portáli Didakta.sk na celú dobu karantény pre učiteľov, rodičov i žiakov zadarmo. Spolu je k dispozícii 39 interaktívnych titulov pokrývajúcich široké spektrum vyučovaných predmetov pre prvostupňové i druhostupňové vzdelávanie. Programy sú určené predovšetkým k precvičovaniu a overovaniu vedomostí a znalostí žiakov. Prístup k interaktívnej výučbe je zabezpečený jediným spoločným menom a heslom pre všetkých požívateľov:

            Web: www.didakta.sk

            Login: minedu@didakta.sk

            Heslo: MINEDU

          • TÝŽDEŇ PRIATEĽSTVA

          • Medzinárodný týždeň priateľstva pripadá vždy na celý posledný februárový týždeň.

            My sme si ho so žiakmi 1. – 4. ročníka variantu A a variantu B pripomenuli 21. februára 2020.

            Rozprávali sme sa o tom, aký má byť priateľ či kamarát. Sledovali sme rozprávku o priateľstve „Loďka“. Napokon každý žiak vytvoril „náramok priateľstva“. Žiaci navliekali farebné  korálky, vytvorili pekné prekvapenie pre svojich najlepších priateľov. Žiaci pracovali s veľkým záujmom a radosťou.