• MIKULÁŠ

          • Deň sv. Mikuláša je obľúbeným sviatkom medzi deťmi. Pripomíname si ho 6. decembra a deti si ho spájajú so sladkosťami, ovocím, či drobnými darčekmi. Je predzvesťou blížiacich sa vianočných sviatkov. Žiaci 1. stupňa sa stretli, aby si vypočuli príbeh o sv. Mikulášovi, ktorý je považovaný za patróna detí. Žil v 4. storočí v Myre, kde pôsobil ako biskup. Vyznačoval sa svojimi dobrotivými činmi a a tým, že pomáhal ľuďom v núdzi. Prečítala im ho pani učiteľka Jariabková. Následne si žiaci vytvorili podľa pokynov pani učiteľky svojich vlastných Mikulášov, ktorí teraz zdobia priestor našej školy. Na záver nechýbalo ani sladké prekvapenie.

          • VIANOČNÝ TURNAJ

          • Vianočný turnaj v stolnom tenise

            Tak ako každý rok aj teraz sa uskutočnil školský turnaj našich žiakov v stolnom tenise. Turnaja sa zúčastnili všetci žiaci z druhého stupňa Základnej školy a Praktickej školy.

            Žiaci súťažili v kategórii chlapcov a dievčat. Keďže súťažiacich dievčat bolo menej odohrali turnaj systémom každá s každou. Najlepšie sa darilo Anastázii z 1. ročníka PŠ, na druhom mieste skončila jej spolužiačka Erika, tretie miesto obsadila Klaudia z 9. ročníka a na štvrtom mieste skončila Anna Kristína z 7. ročníka.

            Chlapci boli rozdelení do 4 skupín z ktorých do záverečných bojov postupovali prví dvaja. Vo finále sa najlepšie darilo Adamovi z 1. ročníka PŠ, na druhom mieste skončil Alex z 2. ročníka PŠ, na tretom mieste sa umiestnil Attila z 9. ročníka a štvrté miesto obsadil Jožko zo 7. ročníka.

            Viac ako výsledky potešila žiakov možnosť zahrať si stolný tenis v pekných priestoroch telocvične pri ŠZŠ sVJM na ulici Hviezdoslavovej, za čo sa chceme tejto škole poďakovať. Taktiež ďakujeme TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota za poskytnutie materiálno-technického vybavenia, ktoré bolo takmer na profesionálnej úrovni.

            Žiaci si medzi sebou pekne zasúťažili a celý turnaj sa niesol v priateľskom športovom duchu. Už sa všetci tešíme na ďalší podobný turnaj.

          • VIANOČNÁ VÝZDOBA

          • V prvý decembrový deň si žiaci PŠ a C variantu spoločne s triednymi učiteľmi skrášľovali a vyzdobovali triedy aj spoločné priestory vianočnými dekoráciami. Tým sme si pripomenuli blížiace sa najkrajšie sviatky roka –Vianoce. Atmosféru nám dotvárala aj hudba v podobe vianočných melódií. V takto pekne vyzdobenom priestore sa nám bude lepšie piecť aj vianočné pečivo ako sú perníčky, linecké koláčiky a vanilkové rožteky. To čo si žiaci napečú si v podobe malých balíčkov vezmú aj domov ako ochutnávku pre rodičov.

            Mgr. Szunyaiová

          • ZDRAVÁ VÝŽIVA

          • ZDRAVÁ VÝŽIVA- ovocie a zelenina

            Ovocie a zelenina tvorí neoddeliteľnú zložku našej stravy. Je bohatým zdrojom vitamínov a minerálov, ktoré obzvlášť potrebuje naše telo v tomto chladnom období. 23. novembra sme žiakom 1. stupňa pripomenuli dôležitosť zdravej výživy. Zábavnou formou na interaktívej tabuli sme sa snažili naučiť žiakov rozlišovať jednotlivé druhy ovocia a zeleniny. Následne sme pomocou voskových a vodových farieb a pečiatkovou technikou vytvorili krásne tematické obrázky. Na záver nechýbala aj malá ochutnávka zdravých jabĺčok.

          • KRABICE PLNÉ LÁSKY

          • Naplnili sme spoločne krabice plné lásky...

            Naša škola sa aj v tomto roku zapojila do krásnej akcie „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“ Poslaním tejto zbierky je priniesť radosť do životov seniorov žijúcich osamote, prevažne v domovoch seniorov. Každá s láskou a starostlivosťou naplnená krabica dúfajme zahreje pri srdci a vyčarí úsmev na tvári starčekov v čase Vianoc. Ďakujeme všetkým, ktorí sa akcie zúčastnili: žiakom, rodičom a pracovníkom našej školy.

            M. Izraelová